x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat cel puţin un proiectil neidentificat

Coreea de Nord a lansat cel puţin un proiectil neidentificat

28 Noi 2019   •   22:10
Coreea de Nord a lansat cel puţin un proiectil neidentificat

Coreea de Nord a lansat joi cel puţin un „proiectil neidentificat”, a anunţat armata din Coreea de Sud, fără a da alte detalii cu privire la tirul nord-coreean, relatează AFP, Reuters şi Yonhap.

Acesta survine chiar în ziua în care americanii sărbătoresc Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) şi într-un moment în care negocierile dintre Phenian şi Washington cu privire la programul nuclear nord-coreean se află în impas.

Potrivit Yonhap, este a 13-a oară în acest an când Coreea de Nord efectuează un astfel de test de armament. Cel mai recent din seria de teste a avut loc la 31 octombrie, când au fost lansate două rachete cu ajutorul unui „lansator supermasiv”, iar acestea au căzut în apele mării, între Coreea de Nord şi Japonia.

După spectaculoasa detensionare din 2018, marcată de summitul istoric din Singapore, dintre preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, negocierile între SUA şi Coreea de Nord sunt în impas de la eşecul celui de-al doilea summit între cei doi lideri, desfăşurat în februarie la Hanoi.

Cele două ţări nu au reuşit să cadă de acord asupra destructurării programului nuclear nord-coreean în schimbul ridicării sancţiunilor economice internaţionale, iar alte discuţii bilaterale, desfăşurate la începutul lunii octombrie în Suedia, la un nivel inferior, nu au dus nici ele la vreun rezultat.

La 19 noiembrie, un înalt responsabil nord-coreean a declarat că Statele Unite trebuie să renunţe „odată pentru totdeauna” la manevrele comune cu Coreea de Sud dacă vor reluarea dialogului cu Phenianul.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coreea de nord