x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune

13 Sep 2021   •   09:40
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune, capabilă să lovească o mare parte din Japonia, a anunțat luni presa de stat, citată de BBC..

Testele din weekend au arătat că racheta poate zbura până la 1.500 km, potrivit KCNA.

Arma nu încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, care au condus la sancțiuni dure asupra Coreei de Nord în trecut, dar sugerează că țara este încă capabilă să dezvolte arme, în ciuda penuriei de alimente și a crizei economice.

Testul rachetei de croazieră oferă „semnificația strategică a deținerii unui alt mijloc de descurajare eficient pentru garantarea mai sigură a securității statului nostru și limitarea manevrelor militare ale forțelor ostile”, a spus KCNA.

Armata SUA a declarat că testul a arătat "concentrarea continuă a Coreei de Nord asupra dezvoltării programelor sale militare".

Armata Coreei de Sud a declarat că face o analiză aprofundată a lansărilor cu serviciile americane de informații, potrivit agenției de știri Yonhap.

Oficiali de nivel înalt din SUA, Coreea de Sud și Japonia urmează să se întâlnească săptămâna aceasta pentru a discuta despre procesul de denuclearizare al Coreei de Nord.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: racheta de croaziera