x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord acuză SUA și Coreea de Sud că se pregătesc pentru invazie

Coreea de Nord acuză SUA și Coreea de Sud că se pregătesc pentru invazie

10 Aug 2021   •   10:44
Coreea de Nord acuză SUA și Coreea de Sud că se pregătesc pentru invazie

Sora liderului nord coreean, Kim Yo Jong, acuză autoritățile de la Seul de perfidie din cauza exercițiilor militare comune cu SUA și amenință cele două state, scrie AFP. Ea consideră periculoase antrenamentele, despre care spune că sunt o repetiiție a invadării țării.

"Profit de această oportunitate pentru a-mi exprima regretul profund faţă de comportamentul perfid al autorităţilor sud-coreene. Prin desfăşurarea acestor manevre militare, Seulul şi Washingtonul se vor confrunta cu siguranţă cu ameninţări mult mai grave de securitate", a declarat aceasta la agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.

Coreea de SUd și SUA au început, astăzi, antrenamentele preliimnare exercițiilor anuale de vară care vor avea loc săptămâna viitoare.

În ultimele săptămâni relațiile dintre cele două Corei deveniseră mai apropiate prin restabilirea comunicațiilor, întrerupte de peste un an. 

Însă Coreea de Sud și SUA au încheiat tratate militare, pe teritorul primei fiind dislocați circa 28.500 de militari americani. 

Președintele sud coreean Moon a organzat prmul summit între Coreea de Nord și SUA, la Singapore, în 2018.

Însă al doilea summit, desfășurat laa Hanoi, între Km Jong-Un și Donald Trump a fost un eșec. 

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un sua coreea de sud kim yo jong