x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord cere ridicarea embargoului internațional înante de negocieriile cu Statele Unite

Coreea de Nord cere ridicarea embargoului internațional înante de negocieriile cu Statele Unite

04 Aug 2021   •   09:03
Coreea de Nord cere ridicarea embargoului internațional înante de negocieriile cu Statele Unite

Coreea de Nord cere ridicarea embargoului internațional asupra importurlor și exporturilor înainte de reluarea discuțiilor cu SUA privind dezarmarea nucleară, a transmis Parlamentul Coreei de Sud, citați de Reuters. Cele două Corei au reluat comunicarea telefonică.

Astfel, autoritățiile de la Phenian vor renunțarea sancțiunilor asupra importurilor de bunuri de lux, printre care băuturi și haine, importul și exportul de combustibil rafinat, etc.

"Ca o condiţie prealabilă pentru redeschiderea discuţiilor, Coreea de Nord susţine că SUA ar trebui să permită exportul de minerale şi importurile de petrol rafinat şi produse de primă necesitate. Am întrebat ce necesităţi îşi doresc cel mai mult şi ni s-a spus că printre acestea se numără băuturi de înaltă clasă şi costume, nu doar pentru consumul propriu al lui Kim Jong Un, ci pentru a le distribui elitei din Phenian", a declarat parlamentarul Ha Tae-keung.

Secretarul de stat american Antony Blinken se va întâlni online, în această săptămână, cu omologi din Asia de Sud-Est pentru a pune în aplicare sancţiunile impuse Coreei de Nord.

Totuși, purtătorul de cuvânt, al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că SUA vrea să se întâlnească cu Coreea de Nord "oricând, oriunde, fără condiţii prealabile".
Un alt purtător de cuvânt a precizat: "Între timp, în absenţa oricărui tip de angajament, sancţiunile ONU rămân în vigoare şi vom continua să le impunem împreună cu comunitatea internaţională".

Și ONU a impus o serie de sancţiuni Coreei de Nord din cauza programelor de dezvoltare nucleară şi a rachetelor balistice.
 

×
Subiecte în articol: coreea de nord nuclear