x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord renunță la planurile militare împotriva Coreei de Sud

Coreea de Nord renunță la planurile militare împotriva Coreei de Sud

24 Iun 2020   •   11:03
Coreea de Nord renunță la planurile militare împotriva Coreei de Sud

Coreea de Nord a renunțat la planurile militare împotriva Coreei de Sud, transmite DPA. Aceasta amenințase cu reluarea exercițiilor militare de la frontiera intercoreeană şi trimiterea de soldaţi în zone care erau puncte comune de industrie şi turism.

Comisia militară de la Phenina a reevaluat situaţia şi a suspendat planurile, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai armatei, prezidată de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Nu se știe ce a dus la această decizie.

Un oficial al Statului Major General al Coreei de Sud a dat un răspuns precaut, subliniind faptul că decizia Phenianului a fost luată în timpul unei întâlniri preliminare. Acesta a declarat că monitorizează cu atenţie acţiunile militare ale Coreei de Nord şi menţine o atitudine fermă de pregătire.

Tensiunile dintre Seul şi Phenian s-au intensificat după ce activişti sud-coreeni au lansat pliante critice la adresa regimului nord-coreean, îndemnându-i pe nord-coreeni să înlăture de la putere regimul comunist.

Ca urmare a întreruperii liniilor de comunicare cu Coreea de Sud, Phenianul a distrus săptămâna trecută oficiul de legătură intercoreean de la frontieră.

Cu numai câteva zile în urmă, Coreea de Nord părea că pregăteşte operaţiuni de propagandă, promiţând că va trimite milioane de pliante în sud ca represalii la acţiunile activiştilor sud-coreeni. 

×
Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud