x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud a decis închiderea școlilor în Seul și în zonele din jur

Coreea de Sud a decis închiderea școlilor în Seul și în zonele din jur

14 Dec 2020   •   12:57
Coreea de Sud a decis închiderea școlilor în Seul și în zonele din jur

Coreea de Sud a decis închiderea școlilor începând de marți în capitala Seul și în zonele din jur, pe fondul celei mai mari creșteri a cazurilor de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit Reuters.

Astfel, școlile din capitală și din jur vor trece la învățământul online până la sfârșitul lunii.

Închiderea şcolilor este un pas spre impunerea regulilor de distanţare socială de faza a 3-a, o măsură care ar închide practic a patra economie asiatică.

„Guvernul nu va ezita să ia această decizie de a se trece la faza a 3-a dacă va fi considerate necesară, pentru că trebuie șinut cont de opiniile miniștrilor implicați, ale administrațiilor locale și experților”, a afirmat prim-ministrul Chung Sye-Kyun, la o întrunire cu responsabili din sănătate.

Agenţia sud-coreeană de prevenire şi control al bolilor (KDCA) a raportat luni 718 cazuri noi de infectare cu coronavirus (din care 682 cu transmitere locală), faţă de 1.030 în ziua precedentă. Numărul total al infectărilor a ajuns la 43.484, din care 587 de decese.

Cele mai multe cazuri noi sunt la Seul, în oraşul-port din apropiere Incheon şi în provincia Gyeonggi, cu peste 25 milioane de locuitori.

În faza a 3-a de lockdown, numai lucrătorii esenţial vor putea merge la muncă, iar adunările vor fi limitate la mai puţin de 10 persoane.

×