x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronacriza: Un medic african a venit în Europa pentru a-şi striga disperarea

Coronacriza: Un medic african a venit în Europa pentru a-şi striga disperarea

01 Sep 2021   •   10:40
Coronacriza: Un medic african a venit în Europa pentru a-şi striga disperarea

Criza COVID. Un medic african a venit în Europa pentru a-şi striga disperarea. Aflat în Italia, John Nkengasong, medicul implicat în combaterea virusurilor din Africa Centrală, a cerut ajutorul Europei: „Avem nevoie de 1,8 miliarde de doze şi mai multă solidaritate din partea lumii occidentale”.

„Ţările în curs de dezvoltare au rămas în urmă şi, fără un efort colectiv, există riscul ca noi variante să se dezvolte, făcând evoluţia virusului imprevizibilă. Din păcate, situaţia din Africa în ceea ce priveşte vaccinările este deplorabilă. Dintr-o populaţie de 1,2 miliarde de oameni, doar 2,5% au fost vaccinaţi şi obiectivul nostru este să ajungem la 70%. Este un drum lung de parcurs de la 2,5% la 70%, dar nu avem altă alternativă. Şi dacă nu accelerăm ritmul vaccinării în Africa, există riscul ca mai multe variante şi mai agresive şi patogene decât cele actuale să se dezvolte în întreaga lume", spune medicul african.

Astfel, John Nkengasong, directorul Centrului African pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, medicul implicat în combaterea pandemiei de pe continentul african, a venit în Europa pentru a cere lumii occidentale „să facă mai mult”.

Avem nevoie de „mai multă solidaritate şi mai multă conştientizare a ceea ce se întâmplă”, a încheiat expertul.

În acest timp, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat pe Twitter că Europa a atins targetul de 70% de adulţi vaccinaţi contra COVID.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronacriza