x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Coronavirus în China: Un prim deces la Shanghai. 56 de morţi şi aproape 2.000 de persoane contaminate

UPDATE Coronavirus în China: Un prim deces la Shanghai. 56 de morţi şi aproape 2.000 de persoane contaminate

26 Ian 2020   •   11:50
UPDATE Coronavirus în China: Un prim deces la Shanghai. 56 de morţi şi aproape 2.000 de persoane contaminate
Sursa foto: pixabay.com

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a urcat la 56 de morţi şi aproape 2.000 de persoane contaminate, au anunţat autorităţile locale, la o zi după avertismentul lansat de preşedintele Xi Jinping în legătură cu o accelerare a propagării noului tip de coronavirus.

Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor.

Începând de luni, agenţiile de turism chineze nu vor mai putea să vândă rezervări hoteliere şi sejururi în grup, a anunţat postul public de televiziune chinez - CCTV.

Această criză s-a produs în sezonul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, când cetăţenii acestei ţări călătoresc în număr foarte mare, profitând de cele şapte zile de vacanţă pentru a fi alături de familiile lor.

Aproape 500 de medici militari au fost transferaţi la Wuhan, metropola din centrul Chinei unde a apărut virusul în decembrie, un oraş plasat apoi, de facto, în carantină. Autorităţile chineze au anunţat construirea în regim de urgenţă a două spitale pentru pacienţii infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Cincisprezece noi decese au fost înregistrate, printre care o primă persoană decedată în Shanghai, iar alte 688 de noi cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate, numărul infecţiilor ajungând la un total de 1.976 în întreaga ţară, potrivit Comisiei naţionale pentru sănătate.

Un prim oraş chinez, Shantou, aflat la peste 1.000 de kilometri sud faţă de Wuhan, va implementa duminică, începând de la ora locală 24:00 (16:00 GMT), măsuri de restricţionare a accesului pentru toate vehiculele - cu excepţia celor care au un rol esenţial - în această metropolă cu peste 5 milioane de locuitori.

Autoritățile din Tianjin, un oraș cu peste 15 milioane de locuitori, au anunțat suspendarea începând de luni a cureslor cu autobuzul pe distanțe lungi, devenind a doua mare metropolă chineză ce implementează o astfel de măsură după Beijing.

 

ȘTIREA ANIȚIALĂ Epidemia de pneumonie virală din China a făcut un mort la Shanghai, a anunţat duminică guvernul local, fiind prima victimă a coronavirusului în metropola financiară a ţării, relatează AFP.

Victima este un bărbat în vârstă de 88 de ani care avea probleme de sănătate, a precizat guvernul într-un comunicat, adăugând că până acum au fost confirmate 40 de cazuri de infecţii în oraş.

Un număr de 13 noi decese cauzate de epidemia de pneumonie virală în China au fost înregistrate în provincia Hubei, crescând la 54 bilanţul morţilor, şi 323 de cazuri noi de infecţii cu coronavirus au fost confirmate, au anunţat duminică autorităţile locale.

Ultimele date din Hubei, epicentrul epidemiei, cresc la 1.610 numărul total de cazuri de infecţii confirmate la nivel naţional, potrivit informaţiilor guvernului central.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus