x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corriere della Sera: Decizia Italiei privind carantina este o premieră în relaţia cu ţările din UE

Corriere della Sera: Decizia Italiei privind carantina este o premieră în relaţia cu ţările din UE

24 Iul 2020   •   19:11
Corriere della Sera: Decizia Italiei privind carantina este o premieră în relaţia cu ţările din UE
Sursa foto: observator.tv

Guvernul Italiei a decis, pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor în iulie, suspendarea liberei circulaţii pentru două ţări membre ale Uniunii Europene, România şi Bulgaria, menţinând însă accesul pentru unii cetăţeni extracomunitari, notează cotidianul Corriere della Sera.

"Coronavirus, carantină pentru cine a fost în România şi Bulgaria", titrează cotidianul Corriere della Sera. "A fost dispusă carantina la sosirea în Italia pentru persoanele care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, după semnarea noii ordonanţe. Este prima dată după redeschiderea frontierelor pe 1 iulie când două ţări din cadrul Uniunii Europene sunt excluse din sistemul liberei circulaţii", observă Corriere della Sera.

"Această măsură este deja în vigoare pentru toate ţările din afara UE şi a Spaţiului Schengen. Virusul nu a fost învins şi continuă să circule", a argumentat ministrul italian al Sănătăţii.

Însă Corriere della Sera notează că mai multe ţări din afara UE şi a Spaţiului Schengen sunt exceptate de la obligativitatea carantinei. Este vorba de Maroc, Algeria, Tunisia, Georgia, Canada, Uruguay, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi Rwanda.

În Italia lucrează aproximativ un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea sigur un impact puternic asupra sectorului de asistenţă la domiciliu, notează, la rândul său, cotidianul La Repubblica.

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunţat vineri după-amiază că cetățenii români și bulgari care merg în Italia trebuie să intre în carantină. "Tocmai am semnat un ordin care prevede carantină pentru cei care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile", a spus el.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: carantina romani italia