x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cotidianul economic Financial Times Deutschland îşi încetează apariţia în decembrie

Cotidianul economic Financial Times Deutschland îşi încetează apariţia în decembrie

de Istvan Deak    |    23 Noi 2012   •   15:09
Cotidianul economic Financial Times Deutschland îşi încetează apariţia în decembrie
Sursa foto: Kai Pfaffenbach/Photograph: Kai Pfaffenbach/Reut

Cotidianul economic şi financiar german Financial Times Deutschland îşi va înceta apariţia în decembrie, a anunţat conducerea grupului editorial Gruner+Jahr (grupul Bertelsmann).

Restructurare presei economice din cadrul grupului va afecta peste 300 de salariaţi în total, a precizat grupul într-un comunicat care confirmă o ştire difuzată anterior de surse din interiorul companiei.

Ultima ediţie a cotidianului Financil Times Deutschland, care se vindea până acum în 100.000 de exemplare, este prevăzută pentru 7 decembrie. Deşi trendul la nivel mondial este renunţarea la print şi trecerea publicaţiilor în mediul virtual, acesta nu va fi şi cazul la Financial Times Deutschland. Site-ul ziarului va fi şi el închis.

Urmează şi altele

Gruner+Jahr a precizat că poartă negocieri pentru a vinde şi alte titluri din zona economică, precum Börse Online şi Impulse. În schimb, grupul păstrează săptămânalul Capital.

Restructurarea vizează în total 314 salariaţi: 258 din Hamburg, 42 din Frankfurt, 14 de la birouri din străinătate. Acestora li se adaugă 50 de persoane din cadrul serviciilor comercial şi administrativ. “Gruner+Jahr va discuta despre un plan social cu comitetul de întreprindere”, a anunţat editorul, fără a oferi însă detalii.

“Ziarele se află sub presiune, cele din sectorul economic, în special. Financial Times Deutschland era pe pierdere de la crearea sa, în 2000. În acest context, nu mai vedeam în ce fel am mai fi putut menţine Financial Times Deutschland”, a declarat Julia Jäkel, patroana Gruner+Jahr din Germania. Ea a precizat, totodată, că acest cotidian era unul dintre proiectele jurnalistice cele mai ambiţioase din ultimul deceniu.

Supranumit “FTD”, ziarul a fost creat în 2000 pentru a concura Handelsblatt, mastodont al presei economice din Germania. Numai că de la lansarea sa nu a reuşit niciodată să iasă din zona de pierderi.


 

×
Subiecte în articol: Financial Times Deutschland