x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID-19 se întoarce în Europa! Cazurile au revenit la nivelul lunii martie

COVID-19 se întoarce în Europa! Cazurile au revenit la nivelul lunii martie

02 Sep 2020   •   21:58
COVID-19 se întoarce în Europa! Cazurile au revenit la nivelul lunii martie

Infecţiile cu COVID-19 din Europa au revenit la nivelurile din luna martie, când s-a înregistrat vârful pandemiei, a declarat, astăzi, Andrea Ammon, şefa Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), transmite agenția Reuters.

„Virusul nu a dormit în timpul verii. Nu a avut nevoie de concediu”, a spus Ammon, în timpul unei audieri în Parlamentul European.

Ea a mai precizat că datele din această săptămână au arătat că în întreaga Europă au existat 46 de cazuri la 100.000 de persoane. „Suntem aproape de cifrele pe care le-am văzut în martie”, a declarat Ammon.

Infecţiile din martie în Europa au început să crească constant la aproximativ 40 de cazuri la 100.000 de oameni la sfârşitul lunii, conform datelor ECDC, şi au continuat să crească până la aproximativ 70 la 100.000 până la sfârşitul lunii aprilie.

Creşterea actuală a numărului de cazuri este determinată, în parte, şi de numărul mai mare de teste efectuate.

Noile cazuri apar, de asemenea, la persoanele mai tinere, a spus Ammon, dar boala rămâne mai gravă pentru persoanele în vârstă.

Datele, care se referă la cele 27 de ţări ale UE, precum şi la Marea Britanie, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, au variat foarte mult de la o ţară la alta, de la 2 la 176 la 100.000 de persoane, a adăugat ea.

 

×
Subiecte în articol: COVID - 19