x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID-19 se întoarce și în Hong Kong

COVID-19 se întoarce și în Hong Kong

19 Iul 2020   •   21:30
COVID-19 se întoarce și în Hong Kong
Sursa foto: pixabay.com

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a calificat drept „critică” situaţia legată de lupta contra noului coronavirus în fosta colonie britanică, unde s-au înregistrat peste 100 de cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, transmite AFP.

Metropola semiautonomă a fost una dintre primele zone afectate de pandemia apărută în Chinei. Iniţial, Hong Kong a dovedit eficiență în combaterea COVID-19. Cu toate acestea, numărul de cazuri a început din nou să crească în ultimele două săptămâni, în teritoriul populat de 7,5 milioane de locuitori.

Lam a afirmat că peste 500 de noi cazuri de contaminare au fost înregistrate în ultimele două săptămâni, majorând numărul total de cazuri din oraş la 1.788, dintre care 12 decese. Peste 100 de noi cazuri au fost înregistrate doar în ziua de duminică, un record absolut în acest sens.

Autorităţile locale au adoptat recent noi măsuri de distanţare socială, printre care închiderea sălilor de sport şi a discotecilor, precum şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în transportul în comun. De asemenea, după orele 18:00, restaurantele nu pot servi mâncarea decât la pachet. Astăzi, oficialitățile au anunțat noi măsuri, printre care un proiect pentru a impune obligativitatea măștilor în spaţiile interioare publice, precum şi obligativitatea de a lucra de acasă pentru personalul neesenţial din domeniul public.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Hong Kong