x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimă bizară în Germania. Maşina victimei a fost găsită în România

Crimă bizară în Germania. Maşina victimei a fost găsită în România

de Istvan Deak    |    30 Oct 2012   •   19:44
Crimă bizară în Germania. Maşina victimei a fost găsită în România

Muzicianul german Dieter Kahlen (55 de ani), membru al grupului "Do it again”, a fost găsit înjunghiat mortal, duminică dimineaţa, în locuinţa sa din localitatea Neukirchen-Vluyn.

Mama sa, în vârstă de 91 de ani, a alertat autorităţile după ce a văzut pe fereastra casei că ochelarii fiului ei sunt pe masa din living. "Nu mi-a răspuns la telefon de joia trecută. Avea programată o excursie în Cipru, însă contrar obişnuinţelor nu m-a sunat să mă anunţe că a ajuns cu bine. Am venit la el acasă, am sunat insistent la uşă, însă nu mi-a răspuns. Când m-am uitat pe gream, am văzut ochelarii şi mi-am dat seama că ceva nu este în ordine. Nu ar fi plecat fără ochelarii săi, deoarece are probleme serioase de vedere”, a explicat anchetatorilor mama lui Kahlen. O comisie din Duisburg, formată din 18 persoane, a demarat căutările pentru găsirea vinovatului pentru uciderea muzicianului.

Mai multe indicii duc spre România
În prima fază, anchetatorii au stabilit că intrările casei nu au fost forţate, însă aparatul foto şi echipamentul electronic au fost sustrase, la fel şi maşina muzicianului, un Mazda CX 5. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Duisburg, Ramon von der Maat, a declarat pentru Der Westen că maşina cu numărul WES-DK 57 a fost găsită la un control de rutină în România. "Şoferul a fost identificat, dar din motive ce ţin de anchetă, identitatea acestuia şi legătura sa cu crima nu vor fi dezvăluite”. Surse din cadrul Poliţiei Duisburg susţin că mai multe indicii duc spre România.

De mai mult timp, Dieter Kahlen a avut relaţii cu femei din România. "Dieter a fost un muzician de excepţie, cunoscut pe scena muzicală germană. Nu a fost doar un muzician, ci şi un redactor de specialitate absolut competent”, susţine un prieten al artistului pentru Der Westen.

În cadrul unei conferinţe de presă, anchetatorii au făcut apel la cetăţeni să intervină cu informaţii utile în tentativa de a găsi răspunsul la următoarele întrebări: "Cine l-a văzut pe Dieter Kahlen în companie feminină înainte de 24 octombrie?”, "Unde a fost văzută maşina sa după data de 24 octombrie?”.

×
Subiecte în articol: crima