x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ”Criza lipiciului” amână alegerile din Austria

”Criza lipiciului” amână alegerile din Austria

10 Sep 2016   •   18:40
”Criza lipiciului” amână alegerile din Austria

Este puţin probabil ca alegerile prezidenţiale din Austria să aibă loc pe 2 octombrie, aşa cum au fost programate, din cauza unei "crize a lipiciului", în condiţiile în care s-a descoperit că plicurile folosite la votul prin corespondenţă se desigilează foarte uşor, a apreciat sâmbătă candidatul independent susţinut de Verzi, Alexander Van der Bellen, transmite DPA. 

"Nu cred că data de 2 octombrie este fezabilă", a declarat presei Van der Bellen. 

Comentariile sale vin la câteva zile după ce Ministerul de Interne a confirmat că există o problemă cu lipiciul folosit la sigilarea plicurilor. 

"Crize ale lipiciului se pot produce oriunde în lume. Vom depăşi această criză", a dat asigurări Van der Bellen. 

Al doilea tur al prezidenţialelor din Austria, desfăşurat pe 22 mai, a fost invalidat în urma neregulilor la numărarea voturilor prin corespondenţă. În această etapă finală a scrutinului s-au confruntat Norbert Hofer, candidatul extremei drepte, şi Alexander Van der Bellen. Hofer a obţinut mai multe voturi în Austria, dar în final votul prin corespondenţă a înclinat balanţa în favoarea lui Van der Bellen, care a câştigat alegerile la o diferenţă de numai 0,6%. 

Totuşi, Curtea Constituţională a admis plângerea privind existenţa unor nereguli la votul prin corespondenţă şi a decis repetarea turului doi. AGERPRES

×