x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 4,6 grade Richter în Istanbul. Nu au fost victime și nici pagube materiale

Cutremur de 4,6 grade Richter în Istanbul. Nu au fost victime și nici pagube materiale

24 Sep 2019   •   13:48
Cutremur de 4,6 grade Richter în Istanbul. Nu au fost victime și nici pagube materiale

Un seism cu magnitudinea 4,6 grade pe scara Richter s-a produs astăzi în Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia. Cutremurul a avut loc pe falia Nord-Anatoliană şi a fost urmat de trei replici. Nu au fost raportate victime şi nici pagube materiale imediate. Autoritatea turcă pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă (AFAD) a precizat că seismul s-a produs la o adâncime de 5,3 kilometri în Marea Marmara, în largul districtului Silivri, în partea europeană a Istanbulului.

Postul public de televiziune TRT a prezentat imagini cu elevi evacuaţi dintr-o şcoală din Silivri şi cu oameni care fugeau cuprinşi de panică dintr-un magazin local.

Nu au fost consemnate pagube materiale, a anunţat biroul guvernatorului din Istanbul pe pagina sa de internet. Nu au fost semnalate nici persoane rănite, a precizat primarul localităţii Silivri, Volkan Yilmaz. "Este o atenţionare că Istanbulul trebuie să fie bine pregătit pentru un cutremur major", a mai spus acesta.

Turcia s-a confruntat cu seisme devastatoare în trecut. În cutremurul produs în 1999 în apropiere de Istanbul şi-au pierdut viaţa peste 17.000 de oameni din metropolă şi împrejurimi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur