x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Cameron: Marea Britanie nu va mai contribui la salvarea Greciei.

David Cameron: Marea Britanie nu va mai contribui la salvarea Greciei.

21 Iun 2011   •   09:50
David Cameron: Marea Britanie nu va mai contribui la salvarea Greciei.

Premierul britanic, conservatorul David Cameron, a dat asigurari ca Marea Britanie nu va mai contribui cu niciun ban la salvarea Greciei. El a spus ca tara sa nu este obligata sa mai acorde ajutor Greciei, cu exceptia contributiei la Fondul Monetar International. Motivul? Marea Britanie nu se afla, "slava Domnului", in zona euro.

"Prima actiune de salvare a Greciei a fost derulata de tarile din zona euro si nu vad niciun motiv pentru care Marea Britanie sa fie implicata in mecanismele financiare europene sau oricare altele pentru o noua salvare a Greciei", a explicat Cameron, potrivit Agerpres.

"Sub nicio forma nu cred ca va trebui sa contribuim la o noua salvare si voi lupta cu toate fortele mele pentru a apara aceasta pozitie in Consiliul European, saptamana aceasta", a continuat premierul britanic.

Citeste si Primarul Londrei: Scoateti Grecia din zona euro si lasati-o sa dea faliment!

Cea de-a doua actiune de salvare a Greciei s-ar putea limita la cele 17 state membre ale zonei euro. Totusi, dupa cum a explicat in Parlament secretarul de stat pentru Tezaur, Mark Hoban, FMI, al carui membru este si Marea Britanie, ar putea fi obligat sa participe la aceasta salvare.


×