x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demisie cu cântec la Casa Albă

Demisie cu cântec la Casa Albă

14 Feb 2021   •   21:00
Demisie cu cântec la Casa Albă

Casa Albă a anunţat sâmbătă că a acceptat demisia unui purtător de cuvânt al preşedintelui Joe Biden, care ameninţase o jurnalistă. În plus, el făcuse și afirmaţii sexiste într-o convorbire telefonică cu aceasta, scrie AFP.

TJ Ducklo, de 32 de ani, membru al echipei de campanie a lui Biden, a venit la Casa Albă după alegerile prezidenţiale, devenind unul dintre adjuncţii lui Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a administrației de la Washington.

În urma incidentului, el a fost iniţial suspendat fără salariu. Acum, însă, preşedinţia a acceptat demisia acestuia, a anunţat Psaki.

Potrivit revistei „Vanity Fair”, TJ Ducklo a avut o conversaţie telefonică tensionată cu o jurnalistă a site-ului „Politico”, Tara Palmeri, care l-a întrebat despre relaţia intimă pe care o avea de mai multe luni cu o altă jurnalistă, Alexi McCammmond, de la site-ul Axios, şi despre problemele etice pe care acest lucru le-ar putea implica.

„O să vă distrug”, i-a spus Ducklo Tarei Palmeri, potrivit relatării incidentului din „Vanity Fair”, şi în plus i-a adresat jurnalistei „cuvinte peiorative şi misogine”.

Atunci când incidentul a fost făcut public vineri, Jen Psaki a declarat că TJ Ducklo şi-a cerut scuze de la jurnalista de la „Politico”, „cu care a avut o conversaţie încinsă despre viaţa sa personală”.

TJ Ducklo a publicat pe Twitter un comunicat în care declară că regretă acţiunile sale „intolerabile”.

×
Subiecte în articol: casa alba