x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezastru economic în SUA provocat de coronavirus. Rata șomajului ar putea ajunge la 16%

Dezastru economic în SUA provocat de coronavirus. Rata șomajului ar putea ajunge la 16%

27 Apr 2020   •   09:11
Dezastru economic în SUA provocat de coronavirus.  Rata șomajului ar putea ajunge la 16%

Blocarea economiei americane din cauza pandemiei de COVID-19 a generat un „șoc de proporții istorice”, care ar putea face ca rata șomajului să ajungă la 16% sau chiar mai mult, în luna aprilie, susține un consilier economic de la Casa Albă, citat de Reuters.

„Este o situație foarte gravă”, a declarat consilierul președintelui Donald Trump, Kevin Hassett, pentru ABC și citat de Reuters.

„Este cel mai mare șoc negativ pe care economia noastră l-a cunoscut vreodată. Rata șomajului ar putea să se apropie de ratele pe care le-am văzut în Marea Depresiune”, a adăugat Hassett.

Aproximativ 26,5 milioane de americani au primit susținere financiară de la stat, pentru că nu au mai putut merge la serviciu, încă de la jumătatea lunii martie.

Congresul SUA prevede că produsul intern brut va contracta aproape 40% anual în trimestrul doi, iar șomajul va crește la 16% în trimestrul al treilea.

„Cred că rata șomajului va sări la un nivel probabil în jurul valorii de 16% sau chiar mai mare în următorul raport al locurilor de muncă”, care va fi făcut public în 8 mai, furnizând statistici privind ocuparea forței de muncă din aprilie, a declarat Hassett reporterilor de la Casa Albă.

„Cred că următoarele două luni vor arăta groaznic. Vom vedea date mai rele decât orice am văzut până acum ”, a spus Hassett, referindu-se la datele economice din America.

 

Sursa: Mediafax

×