x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezvăluiri uluitoare din Iran. Autoritățile au ascuns cifra reală a persoanelor infectate cu COVID-19

Dezvăluiri uluitoare din Iran. Autoritățile au ascuns cifra reală a persoanelor infectate cu COVID-19

03 Aug 2020   •   12:34
Dezvăluiri uluitoare din Iran. Autoritățile au ascuns cifra reală a persoanelor infectate cu COVID-19
Sursa foto: pixabay.com

Iranul a ascuns cifra reală a persoanelor decedate din cauza infecției cu COVID-19, aceasta fiind triplă față de cea anunţată de guvernul de la Teheran, arată o investigație realizată de filiala BBC din această țară , citată de EFE.

Circa 42.000 de oameni au murit din cauza virusului SARS-CoV-2, potrivit unor registre ale executivului iranian, deși Ministerul Sănătății a raportat doar 14.405 de decese. 

Mai mult, numărul persoanelor infectate este de 451.024, aproape dublu față de cel raportat oficial, care se ridică la 278.827 de locuitori. 

Iranul este una dintre ţările lumii cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Încă de la început, mai mulți experți și-au arătat scepticismul față de datele prezentate de autorități. Acestea au transmis zilnic mai puține date, deși aveau evidența numărului real, ceea ce arată că cifrele au fost falsificate în mod voit, după cum au relatat surse anonime. 

Documentul care stă la baza dezvăluirilor prezintă numărul internărilor zilnice a pacienților, numele acestora, vârsta, sexul, simptomele, comorbiditțile, durata spitalizării.

BBC subliniază faptul că nu a putut să verifice dacă aceste surse lucrează în guvernul iranian și nici cum a avut acces la date. 

 

×
Subiecte în articol: iran COVID teste infectari decese