x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dizidentul Natan Șaranski donează premiul Genesis de 1 milion dolari

Dizidentul Natan Șaranski donează premiul Genesis de 1 milion dolari

de Dan Constantin    |    04 Mai 2020   •   21:02
Dizidentul Natan Șaranski donează premiul Genesis de 1 milion dolari

Natan Șaranski, celebrul dizident antisovietic, a anunțat că va dona premiul Genesis  de 1 milion de dolari pentru organizațiile angajate în lupta cu pandemia coronavirus și ajutorul victimelor din focarele de infecție.

 Premiul GENESIS se acordă anual unei personalități recunoscute pentru realizări profesionale remarcabile, contribuții în acțiuni umanitare și angajament față de valorile evreiești, conform Times of Israel.

Natan Șaranski a fost în anii 70, alături de Saharov, puternic angajat în apărarea valorilor democratice și respectarea drepturilor omului,fiind membru fondator al grupului Helsinki. În 1977 a fost condamnat de autoritățile sovietice pentru spionaj în favoarea SUA, ȘI A EXECUTAT 9 ANI DE ÎNCHISOARE. În 1986 a ieșit din închisoare într-un schimb de prizonieri cu spioni sovietici arestați în Statele Unite. S-a stabilit în Israel unde a desfășurat o intensă activitate politică. A militat pentru acordarea dreptului de emigrare al evreilor din Uniunea Sovietică, liberalizat la scară extinsă de Gorbaciov.

×