x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi cardinali ai Bisericii Catolice vorbesc despre "molima agendei homosexuale"

Doi cardinali ai Bisericii Catolice vorbesc despre "molima agendei homosexuale"

20 Feb 2019   •   13:23
Doi cardinali ai Bisericii Catolice vorbesc despre "molima agendei homosexuale"

Doi cardinali ai Bisericii Romano-catolice au declarat că este momentul să se sfârşească “molima agendei homosexuale” şi le-au transmis episcopilor să punăcapăt complicităţii în cazurile de abuz sexual, notează BBC.

Într-o scrisoare deschisă, cardinalii Burke şi Brandmuller au spus că biserica a catalogat greşit abuzul de putere ca fiind principala cauză a scandalurilor. În schimb, aceştia au spus că abuzurile sexuale au în centrul atenţiei preoţi care “au fugit de adevărul Evangheliei”.

Cei doi cardinali l-au criticat în mod deschis pe Papa Francisc.

Scrisoarea lor vine în contextul unui summit extraordinar al episcopilor în Roma, convocat de Papa Francisc, într-un efort de a pune capăt scandalurilor care au zguduit Biserica Catolică.

Cardinalii Raymond Bruke, din SUA, şi Walter Brandmuller, din Germania, au respins afirmaţiile potrivit cărora abuzurile sexuale sunt un rezultat al “clericalismului”, un grup de bărbaţi care fac abuz de putere şi se protejează unul pe altul.

Cardinalii fac parte din aripa tradiţională a bisericii, unde mulţi cred că homosexualitate este o cauză principală a abuzul clerical.

“Abuzul sexual este pus pe seama clericalismului. Însă primaşi cea mai mare vină e clericilor nu stă în abuzul puterii, ci din îndepărtarea de adevărul Evangheliei.”, se arată în scrisoarea semnată de cei doi clerici.

Cardinalul Burke are legături cu fostul consilier al lui Donald Trump, Steve Bannon.

 

×