x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DOLIU ÎN LUMEA FILMULUI! A murit actriţa americană Lizabeth Scott

DOLIU ÎN LUMEA FILMULUI! A murit actriţa americană Lizabeth Scott

08 Feb 2015   •   08:14
DOLIU ÎN LUMEA FILMULUI! A murit actriţa americană Lizabeth Scott

Actriţa americană Lizabeth Scott, cunoscută din filme precum "Dragoste ciudată/ The strange love of Martha Ivers" şi "Dead Reckoning", a încetat din viață la vârsta de 92 ani, într-un spital din los Angeles, relatează Variety. Decesul actriţei a fost confirmat de reprezentanţii spitalului Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, care nu au furnizat detalii despre cauza morţii acesteia.

Scott, pe numele ei adevărat Emma Matzo, a încetat din viață pe 31 ianuarie.

Lizabeth Scott a jucat în filme precum "Dragoste ciudată/ The strange love of Martha Ivers", "Dead Reckoning", "I Walk Alone", "Oraşul Întunecat/ Dark City", "The Racket", dar şi în filmul "Loving You" din 1957, alături de Elvis Presley.

După ce a debutat pe marele ecran jucând alături de Robert Cummings în filmul regizat de John Farrow "You came along", din 1945, Scott a fost distribuită într-unul dintre cele mai bune filme ale genului noir, "The Strange Love of Martha Ivers", cu Barbara Stanwyck, Kirk Douglas şi Van Heflin. Scott a interpretat rolul iubitei personajului lui Van Heflin.

În 1947 a jucat alături de Humphrey Bogart în "Dead Reckoning". În anii următori a jucat în filme precum "Desert Fury", "Variety Girl" şi "I Walk Alone", alături de Kirk Douglas şi Burt Lancaster. În pelicula "Pitfall" l-a avut ca partener pe Dick Powell, iar în "Oraşul Întunecat/ Dark Ciy" din 1950 a făcut un cuplu cu Charlston Heston, alături de care a mai apărut în "Bad for Each Other" din 1953. În cele din urmă, Lizabeth Scott a făcut trecerea spre o carieră în filme de televiziune, nu înainte de a juca alături de Elvis Presley în filmul "Loving You".

×
Subiecte în articol: Lizabeth Scott Emma Matzo Elvis Presley