x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a scăpat de demitere

Donald Trump a scăpat de demitere

07 Feb 2020   •   17:50
Donald Trump a scăpat de demitere
Sursa foto: Alex Brandon/AP

Casa Albă a salutat, miercuri, achitarea lui Donald Trump, la finalul procesului său de destituire, apreciind că acesta este „pe deplin nevinovat” şi denunţând încă o dată „o vânătoare de vrăjitoare”, orchestrată de adversarii săi democraţi, relatează AFP.

 

„Preşedintele este încântat să lase în urmă acest capitol de comportament ruşinos al democraţilor şi este hotărât să-şi continue activitatea în numele poporului american în 2020 şi după aceasta”, a declarat, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a executivului american, Stephanie Grisham. Preşedintele SUA, Donald Trump, a fost achitat, miercuri, în Senat, la încheierea procesului său istoric de destituire, cu sprijinul tuturor aleşilor republicani, cu excepţia unuia, şi fără niciun vot democrat. Un număr de 52 dintre cei 100 de senatori americani l-au declarat pe preşedintele american nevinovat de abuz de putere şi 53 de acuzaţia de obstrucţionare a bunei funcţionări a Congresului, acuzaţii adoptate la 18 decembrie de Camera Reprezentanţilor. Donald Trump rămâne „o ameninţare la adresa democraţiei americane”, a declarat, tot miercuri, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, criticând achitarea de către Senat a preşedintelui republican, relatează AFP. „Preşedintele şi republicanii din Senat au făcut un lucru obişnuit din nerespectarea legii”, a apreciat ea.

 

Trump va rămâne, potrivit lui Pelosi, „o ameninţare” pentru că insistă „să se plaseze mai presus de lege şi să spună că poate strica alegeri dacă doreşte”.

Donald Trump, scos basma curată de către republicanii din Senat

 

 

×