x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump: După doi ani și milioane de pagini de documente, nicio înțelegere secretă!

Donald Trump: După doi ani și milioane de pagini de documente, nicio înțelegere secretă!

08 Dec 2018   •   17:52
Donald Trump: După doi ani și milioane de pagini de documente, nicio înțelegere secretă!
Sursa foto: Leah Millis/REUTERS

Donald Trump a spus că anchetatorii n-au nicio dovadă a înțelegerii secrete cu Rusia. Președintele american a făcut declarațiile la o zi după o serie de dezvăluiri ale procurorului special Robert Mueller legate de tentativa unui rus de a-l ajuta în campania din 2016, conform Agerpres.

„După doi ani şi milioane de pagini de documente (şi un cost de peste 30 de milioane de dolari), nicio înţelegere secretă!”, a scris Trump cu majuscule pe Twitter.

Ieri, procurorul Robert Mueller, responsabil cu ancheta privind suspiciunile de colaborare între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, a afirmat că magnatului i s-a oferit o cooperare „politică” cu Moscova încă din noiembrie 2015.

Într-un memoriu de şapte pagini, procurorul special subliniază că fostul avocat personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, a recunoscut că înainte ca Trump să fie nominalizat candidat al Partidului Republican la preşedinţie, a fost contactat de un rus, care s-a prezentat drept << o peroană de încredere >> din Federația Rusiei.

Rusul i-ar fi propus echipei de campanie a lui Trump „o sinergie politică” şi „o sinergie la nivel guvernamental”, conform documentului citat.

Cohen a indicat însă că nu a dat curs propunerii.

Aceste noi dezvăluiri intervin în contextul în care preşedintele Donald Trump continuă să încerce să discrediteze ancheta lui Robert Mueller, pe care o califică drept „o vânătoare de vrăjitoare”.

×
Subiecte în articol: donald trump cohen mueller Rusia