x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump infectat cu COVID-19. Care este starea de sănătate a președintelui SUA

Donald Trump infectat cu COVID-19. Care este starea de sănătate a președintelui SUA

03 Oct 2020   •   19:52
Donald Trump infectat cu COVID-19. Care este starea de sănătate a președintelui SUA

Șeful administrației americane, Donald Trump, se simte mai bine, febra i-a scăzut și nu mai prezintă nici dificultăți de respirație, potrivit medicului Casei Albe, Sean Conley. Președintele SUA a fost confirmat cu COVID-19.

"În acest moment, eu şi echipa suntem extrem de mulţumiţi de progresele înregistrate de preşedinte. Acesta se simte foarte bine şi are o stare de spirit excepţional de bună", a spus acesta.

Anterior, el anunțase că Trump, spitalizat preventiv, este tratat cu Remdesivir, unul dintre antiviralele folosite pentru tratarea noului coronavirus. În prezent, acesta nu necesită oxigen suplimentar.

Cine este medicul președintelui

Dr. Sean Conley a devenit medicul oficial al șefului Casei Albe în mai 2018. Doi ani mai târziu, în mai 2020, el i-a recomandat lui Donald Trump să ia preventiv hidroxiclorochină, un medicament antimalarie, pentru a se proteja de infecția cu COVID-19.

El a lucrat în Forțele Internaționale de Asistență pentru Securitate din Afganistan din 2014. A fost șeful centrului de urgenţă al NATO din sudul acestei țări. Unitatea pe care a condus-o a fost apreciată pentru salvarea unui militar român rănit de un dispozitiv exploziv artizanal.

Înainte de a deveni medicul Casei Albe, Conley a fost director de cercetare al Departamentului pentru Medicină de Urgenţă al Forţelor Navale, în Portsmouth.

Mediafax

×