x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, interesat de criza migranților. Se va deplasa la frontiera din Texas

Donald Trump, interesat de criza migranților. Se va deplasa la frontiera din Texas

16 Iun 2021   •   10:06
Donald Trump, interesat de criza migranților.  Se va deplasa la frontiera din Texas

După ce administrația Trump a avut o atitudine dură față de migrația de la frontiera cu Mexicul, noul președinte democrat Joe Biden a relaxat politica de intrare pe teritoriul țării, ceea ce a agravat problema, crescând dramatic numărul persoanelor care forțează intrarea în SUA.

Acum, fostul șef de la Casa Albă, Donald Trump, aspru criticat în timpul mandatului pentru atitudinea intransigentă față de migrație, va merge în Texas pentru a vizita granița cu Mexicul, unde sute de mii de persoane intră ilegal în Statele Unite. scrie AFP.

"Am acceptat invitaţia guvernatorului din Texas, Greg Abbott, de a-l însoţi în vizită oficială la frontiera de sud, decimată, a ţării noastre", s spus Trump. Acesta consideră că frontiera cu Mexicul este o zonă a dezastrului iar SUA se confruntă cu cea mai gravă criză din istorie. 

Guvernatorul de Texas urmează să anunțe un plan pentru construirea unui zid la frontiera de sud a statului.

Pe 12 ianuarie 2021, Trump a efectuat ultima vizită oficială la această frontieră și a susţinut construirea unui zid anti-imigraţie. De altfel, în timpul mandatului său a început construirea unui zid dar granița cu Mexicul se întinde pe 3.200 de kilometri și lucrările au constat mai ales în consolidări ale structurilor existente.

Măsurile severe anti-migrație ale acestuia au redus numărul de migranți, dar relaxarea politicilor din actuala admnistrație a escaladat problema și a dus la un record de arestări. În mai 2021, au fost reținute 180.000 de persoane,  cele mai multe din ultimii 15 ani.
 

×
Subiecte în articol: donald trump mexic sua migratie