x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump ''nu este bucuros'' de testul cu rachete nord-coreean, însă îi relativizează importanţa

Donald Trump ''nu este bucuros'' de testul cu rachete nord-coreean, însă îi relativizează importanţa

25 Aug 2019   •   16:00
Donald Trump ''nu este bucuros'' de testul cu rachete nord-coreean, însă îi relativizează importanţa

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat duminică nemulţumirea după ce Coreea de Nord a testat sâmbătă un lansator de rachete, însă a relativizat importanţa acestui test, informează AFP şi dpa.

"Nu sunt bucuros (de acest test), însă, încă o dată, el (liderul nord-coreean) nu încalcă niciun acord" asupra testelor, a declarat Trump în marja summitului G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

Aflat la rândul său la summitul G7, premierul nipon Shinzo Abe a exprimat o părere diferită, estimând că acest test constituie o încălcare a rezoluţiilor ONU şi este "extrem de regretabil". "Lansarea de rachete balistice cu rază scurtă de către Coreea de Nord constituie o încălcare flagrantă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU", a spus Abe.

După cum a transmis duminică agenţia de presă oficială a Coreei de Nord KCNA, liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat sâmbătă testarea unui "lansator de rachete multiplu de mare dimensiune".

Statul-Major interarme al Coreei de Sud a descris sâmbătă acest test nord-coreean drept lansare a două rachete balistice cu rază scurtă.

Testul de sâmbătă a fost ultimul dintr-o serie de teste cu rachete de rază scurtă efectuate de Coreea de Nord pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de manevrele militare comune efectuate de forţele sud-coreene şi cele americane. Aceste manevre s-au încheiat în urmă cu mai puţin de o săptămână.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump