x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump refuză să promită că va face public raportul final al anchetei Mueller

Donald Trump refuză să promită că va face public raportul final al anchetei Mueller

04 Feb 2019   •   11:25
Donald Trump refuză să promită că va face public raportul final al anchetei Mueller

Preşedintele american Donald Trump a refuzat să promită că va face public raportul final al anchetei procurorului special Robert Mueller privind posibile interferenţe între campania sa electorală din 2016 şi Rusia, într-un interviu difuzat duminică de CBS News, citat de Xinhua. 

Trump a insistat în cursul interviului că decizia în acest sens va fi luată de ministrul justiţiei. 

"Depinde în totalitate de ministrul justiţiei", a spus Trump, întrebat dacă va face public raportul. "Nu ştiu. Depinde. Nu am idee ce o să spună (raportul). Nu a fost niciun complot. Nu a fost nicio obstrucţie. Nu a fost nimic. Nu mă implică în niciun fel, dar cred că e o ruşine", a declarat liderul de la Casa Albă. 

Săptămâna trecută, ministrul interimar al justiţiei Matthew Whitaker a afirmat că ancheta lui Mueller este "aproape încheiată", deşi biroul procurorului special nu a confirmat acest lucru. 

William Barr, nominalizat de Trump pentru a prelua portofoliul justiţiei, a afirmat în ianuarie în cursul audierii de confirmare că rezultatele anchetei lui Mueller vor fi confidenţiale, dar că el susţine ca aceste concluzii să fie făcute publice. Votul de confirmare a lui Barr în noua funcţie este prevăzut pentru 7 februarie în comisia pentru justiţie a Senatului american. 

Echipa lui Robert Mueller, numit în mai 2017, a inculpat până acum 34 de persoane, între care mai mulţi foşti asistenţi de campanie ai lui Trump, precum şi cetăţeni ruşi. 

Donald Trump a denunţat în mod repetat ancheta privind ingerinţa rusă drept o "vânătoare de vrăjitoare".

AGERPRES

×