x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, vânat în California

Donald Trump, vânat în California

01 Aug 2019   •   13:10
Donald Trump, vânat în California

Guvernatorul democrat al statului California a promulgat marţi o lege care ar urma să îl împiedice pe Donald Trump să figureze în acest stat pe buletinele de vot în cadrul alegerilor primare din partid, în vederea participării la scrutinul prezidenţial, dacă nu îşi publică declaraţiile de impozit, informează AFP.

Legea, care a intrat în vigoare marţi, nu menţionează explicit numele preşedintelui Trump, care, cel mai probabil, va candida din partea Partidului Republican pentru obţinerea unui nou mandat la scrutinul din 2020. Organizarea de alegeri primare republicane pare însă puţin probabilă în acest stadiu, majoritatea aleşilor Partidului Republican susţinându-l pe actualul şef al statului. Donald Trump a refuzat constant să îşi facă publică situaţia fiscală, aşa cum au procedat toţi predecesorii săi în ultimii 40 de ani, dar democraţii încearcă pe toate căile să îl forţeze pe preşedintele SUA să o facă. Noua lege, adoptată luna trecută în California, stipulează că orice candidat la alegerile prezidenţiale trebuie să prezinte declaraţiile fiscale pe ultimii cinci ani pentru a putea intra în cursa pentru desemnarea sa ca reprezentant al partidului în California, statul american cel mai populat. Avocatul preşedintelui SUA, Jay Sekulow, a anunţat că legea californiană va face obiectul unui recurs în justiţie. Potrivit Conferinţei naţionale a parlamentelor locale (NCSL), 17 state americane ar fi introdus proiecte de lege similiare în cursul acestui an.

 

Pentru echipa de campanie a lui Trump, legile adoptate de state pe tema eligibilităţii candidaţilor la scrutinul prezidenţial sunt anticonstituţionale.

 

Donald Trump este pus în dificultate de guvernatorul democrat al statului California

 

×