x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efect Brexit. Compania Bombardier și-a vândut afacerile din Irlanda de Nord

Efect Brexit. Compania Bombardier și-a vândut afacerile din Irlanda de Nord

31 Oct 2019   •   15:00
Efect Brexit. Compania Bombardier și-a vândut afacerile din Irlanda de Nord

Compania canadiană Bombardier și-a scos la vânzare afacerile din Irlanda de Nord, în luna mai 2019. Societatea a decis să-și vândă divizia aerospațială, cu sediul la Belfast, către Spirit AeroSystems, SUA, în urma unei tranzacții a cărei valoare se ridică la 1,1 miliarde de dolari (circa 840 milioane de lire sterline), potrivit news.sky.com.

Acordul prevede ca societatea din Kansas să plătească în numerar 500 milioane de dolari (aproximativ 390 milioane de lire sterline) și va prelua pasive în valoare de 590 milioane de dolari (460 milioane de lire sterline) pentru achiziția operațiunilor aerospațiale din Irlanda de Nord, Maroc și Texas.

Spirit Aerosystems, ale cărui operațiuni globale includ și un teren în Prestwick, Scoția, produce piese pentru producătorii de avioane Boeing și Airbus. 

Operațiunile Bombardier în Irlanda de Nord se desfășoară în Belfast, Newtownards și Dunmurry. Compania are 3.600 de angajați și produce aripi pentru Airbus A220, precum și piese pentru alte aeronave. Afacerea a fost descrisă de guvern ca fiind un atu vital în sectorul aerospațial din Marea Britanie, care ar putea în viitor să contribuie la securitatea țării. 

Michael Ryan, directorul de operațiuni pentru aerostructuri de la Bombardier Aviation, a declarat: „Suntem încântați că Spirit AeroSystems a apreciat oferta noastră și potențialul de creștere al afacerii. Așteptăm cu nerăbdare un viitor interesant."

Bombardier este cel mai mare producător din Irlanda de Nord. Istoria sa a început în 1930, când Shorts Brothers și-a înființat prima fabrică producătoare de componente aerospațiale în Belfast.

 

 

 

×
Subiecte în articol: BOMBARDIER