x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectele pe termen lung ale pandemiei: Un miliard de oameni ar putea ajunge în sărăcie extremă

Efectele pe termen lung ale pandemiei: Un miliard de oameni ar putea ajunge în sărăcie extremă

03 Dec 2020   •   09:58
Efectele pe termen lung ale pandemiei: Un miliard de oameni ar putea ajunge în sărăcie extremă

Măsurile impuse de guverne din cauza pandemiei de COVID-19 vor avea efecte pe termen lung. Peste un miliard de oameni ar putea ajunge în sărăcie extremă în următorul deceniu, arată un studiu al Programului ONU pentru Dezvoltare.

Circa 207 milioane de persoane s-ar putea adăuga celor deja aflate în situații improprii de viață, dacă restricțiile vor fi prelungite iar ieșirera din criza economică va fi lungă. în plus, alte 44 de milioane de oameni vor trăi sub pragul de sărăcie până în 2030.

Însă acest lucru ar putea fi evitat dacă se vor aplica programe de asistență socială, digitalizare, economie verde. 

"Pandemia COVID-19 este un punct critic, iar ceea ce aleg liderii acum ar putea conduce lumea în direcţii foarte diferite. Avem ocazia să investim într-un deceniu de acţiuni care vor ajuta oamenii să se recupereze după COVID-19, dacă vor restabili calea de dezvoltare a omenirii şi a planetei către un viitor mai corect, mai rezistent şi verde", a spus Achim Steiner, administratorul programului.

×
Subiecte în articol: saracie onu