x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan încearcă să se pună bine și cu Biden

Erdogan încearcă să se pună bine și cu Biden

09 Dec 2020   •   22:33
Erdogan încearcă să se pună bine și cu Biden

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, miercuri, că intenţionează să discute cu viitorul preşedinte american, Joseph Biden, pentru depăşirea disensiunilor dintre Ankara şi Washington.

Relaţiile dintre Statele Unite şi Turcia sunt afectate de achiziţionarea de către Ankara a unui sistem antiaerian rus de tip S-400, de divergenţele privind politicile în Siria şi de reţinerea unor cetăţeni americani de către autorităţile turce.

"Nu ne plac declaraţiile actualei Administraţii americane şi nici măsurile referitoare la achiziţiile noastre de armament. În special, nu considerăm corectă abordarea SUA în nordul Siriei", a declarat Erdogan, citat de Reuters.

"Să preia domnul Joseph Biden mandatul. Imediat după ce începe mandatul, în mod sigur vom discuta anumite lucruri cu domnul Biden. La fel cum am discutat în Statele Unite sau în Turcia în trecut, vom discuta din nou despre aceste lucruri. În diplomaţie, se găsesc soluţii la acest probleme prin discuţii şi întâlniri. Cred că vom gestiona această perioadă foarte diferit cu Statele Unite", a subliniat Erdogan.

Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, este unul dintre cei mai mari admiratori ai lui Erdogan, iar cei doi s-au înțeles extrem de bine în ultimii patru ani, în pofida unor acțiuni ostile ale Turciei la adresa NATO și la adresa Washingtonului.

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan