x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan le cere turcilor din Europa să îi sfideze pe 'nepoţii nazismului' şi să voteze favorabil la referendumul privind Constituţia

Erdogan le cere turcilor din Europa să îi sfideze pe 'nepoţii nazismului' şi să voteze favorabil la referendumul privind Constituţia

03 Apr 2017   •   15:36
Erdogan le cere turcilor din Europa să îi sfideze pe 'nepoţii nazismului' şi să voteze favorabil la referendumul privind Constituţia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut luni turcilor cu drept de vot din Europa să îi sfideze pe 'nepoţii nazismului' şi să sprijine referendumul din această lună pentru modificarea Constituţiei, relatează Reuters, care notează că, cel mai probabil, noile comentarii ale liderului de la Ankara vor stârni din nou nemulţumire în Europa. 

Erdogan a criticat în mod repetat mai multe ţări europene, printre care şi Germania, în campania pentru referendum, acuzându-le de tactici care amintesc de 'nazism' prin interzicerea participării unor miniştri turci la marşuri ale votanţilor turci din străinătate. 

Germania a fost scandalizată de referirile la trecutul său nazist. Cancelarul Angela Merkel a atras atenţia că aceste afirmaţii trebuie să înceteze. 

Erdogan a mai declarat că, dacă va fi nevoie, va supune unui referendum şi chestiunea reintroducerii pedepsei cu moartea. 

Turcia a renunţat la pedeapsa cu moartea în urmă cu peste un deceniu, ca parte a eforturilor de a adera la Uniunea Europeană. Reintroducerea pedepsei capitale - pe care mai multe voci au cerut-o după tentativa de puci de la 15 iulie anul trecut - nu ar face decât să pună capăt eforturilor Turciei de a se alătura UE, potrivit unor oficiali ai blocului comunitar. 

Erdogan a făcut aceste noi afirmaţii la un un miting în provincia Rize de la Marea Neagră. AGERPRES

×