x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Erdogan RENUNȚĂ la aderarea la Uniunea Europeană. Președintele turc anunță că va reintroduce pedeapsa cu moartea

Erdogan RENUNȚĂ la aderarea la Uniunea Europeană. Președintele turc anunță că va reintroduce pedeapsa cu moartea

21 Iul 2016   •   09:25
Erdogan RENUNȚĂ la aderarea la Uniunea Europeană. Președintele turc anunță că va reintroduce pedeapsa cu moartea
Sursa foto: kremlin.ru

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va aproba o măsură parlamentară de reintroducere a pedepsei cu moartea, chiar dacă acest lucru ar pune în pericol eforturile Turciei de a adera la Uniunea Europeană, notează miercuri agenția DPA.

"Lumea nu este doar Uniunea Europeană. Nu aveți pedeapsa capitală în SUA, Rusia, China și în alte multe țări? Da", a declarat el postului de televiziune Al Jazeera la Ankara, vorbind prin intermediul unui translator, întrebat dacă va semna o astfel de măsură în ciuda obiecțiilor clare ale UE, care interzice pedeapsa capitală.

"Dacă parlamentul ia această decizie, atunci datoria autorităților este de a deschide calea pentru ca această pedeapsă să fie reintrodusă", a spus el, adăugând că "oamenii au cerut-o. Ei au ieșit în stradă și au continuat să strige 'pedeapsa capitală, pedeapsa capitală, pedeapsa capitală'".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan