x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Eşec al unei petiţii semnată de peste 260.000 de persoane pentru renunţarea la spectacolul de artificii din Sydney

Eşec al unei petiţii semnată de peste 260.000 de persoane pentru renunţarea la spectacolul de artificii din Sydney

28 Dec 2019   •   18:00
Eşec al unei petiţii semnată de peste 260.000 de persoane pentru renunţarea la spectacolul de artificii din Sydney
Sursa foto: flickr.com

Peste un sfert de milion de persoane au semnat o petiţie online pentru anularea spectacolului de artificii din Sydney de Revelion şi donarea banilor alocaţi evenimentului locuitorilor afectaţi de incendiile masive de vegetaţie, în continuare active în apropierea metropolei australiene, informează sâmbătă DPA.

Linda McCormick, care a iniţiat petiţia în urmă cu o lună, s-a arătat "surprinsă" că 260.500 de persoane semnaseră documentul până sâmbătă, cu trei zile înaintea spectacolului de artificii. "Am crezut că voi avea circa o sută de susţinători, însă (numărul) a crescut şi a tot crescut. Sunt surprinsă că atât de mulţi oameni simt la fel ca mine. Cred că banii ar trebui folosiţi mai bine, în semn de respect pentru
cei care au pierdut atât de mult în incendii", a declarat ea pentru ABC.

Spectacolul de artificii de Revelion a devenit unul dintre evenimentele preferate la nivel mondial la trecerea dintre ani, Sydney fiind primul oraş mare din lume care sărbătoreşte Anul Nou. Evenimentul din metropola australiană este urmărit de milioane de spectatori.

Petiţia menţionează că următorul spectacol de artificii va costa 5,8 milioane de dolari australieni (4 milioane de dolari americani) - aproximativ la fel ca şi în anii precedenţi, cu toate că cifra nu a fost confirmată de autorităţile din Sydney, notează DPA.

Într-un comunicat emis la data de 18 decembrie în care autorităţile explică de ce nu vor anula spectacolul de artificii se precizează că evenimentul aduce 130 de milioane de dolari australieni la bugetul statului New South Wales, a cărei capitală este Sydney. "Ar strica planurile a zeci de mii de oameni care vin în Sydney din toată ţara şi de peste mări, care au rezervat hoteluri şi restaurante pentru a urmări artificiile", se arată în comunicat.

Autorităţile au adăugat că anularea spectacolului de artificii ar afecta mediul de afaceri din Sydney.

Primarul din Sydney, Clover Moore, a respins la rândul său solicitarea motivând că banii au fost deja cheltuiţi pentru organizarea spectacolului de artificii. "Revelionul din Sydney aduce laolaltă oameni din întreaga lume, cu un mesaj de speranţă pentru anul viitor", a indicat ea într-un comunicat. "Vom profita de puterea enormă a evenimentului pentru a strânge mai mulţi bani pentru fondul de asistenţă şi recuperare în caz de dezastre al Crucii Roşii din Australia", a precizat edilul.

Biroul de Meteorologie prognozează temperaturi de până la 43 de grade Celsius în Ajunul Anului Nou, în vestul Sydney.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sydney artificii schimbari climatice