x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Est europeni, cercetaţi în ancheta privind atacurile de la Oslo

Est europeni, cercetaţi în ancheta privind atacurile de la Oslo

24 Iul 2011   •   10:53
Est europeni, cercetaţi în ancheta privind atacurile de la Oslo

Politia norvegiana a lansat astazi o operatiune in estul orasului Oslo in cadrul anchetei privind atacurile de vineri dupa-amiaza, informeaza AFP. Persoanele vizate ar fi din estul Europei.

"Efectuam o operatiune a politiei in estul orasului Oslo, in cadrul anchetei privind atacurile", a declarat Anders Fridenberg, purtatorul de cuvant al politiei din Oslo, scrie Mediafax.

Potrivit publicatiei Verdens Gang (VG, in cladirea care a facut obiectul raidului ar locui niste est-europeni. Vecinii au spus ca un grup de persoane imbracate doar in lenjerie intima a fost condus afara din locuinta, iar persoanele respective au fost aliniate la perete.

In momentul in care reporterii ziarului au ajuns la adresa respectiva, li s-a cerut sa stea la cateva sute de metri departare. La fata locului era si o echipa de genisti, potrivit VG.

Principalul suspect arestat dupa masacrul din Norvegia, Anders Behring Breivik, a declarat ca a actionat "singur" la comiterea ambelor atacuri, informeaza AFP, citand surse din cadrul politiei norvegiene.

Cu toate acestea, politia a comunicat ca ancheteaza in continuare daca a fost un singur agresor sau au existat si complici. "In cursul interogatoriului, a spus ca a actionat singur. Vom verifica aceasta ipoteza pe parcursul anchetei", afirma Sveinung Sponheim, seful politiei norvegiene.

Bilantul inca provizoriu al atacurilor din regiunea Oslo este de 92 de morti si 97 de raniti, conform comisarului Sveinung Sponheim. Mai multe persoane sunt in continuare disparute dupa atacurile comise vineri seara.

×