x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Exerciţii militare venezuelene la graniţa cu Columbia

Exerciţii militare venezuelene la graniţa cu Columbia

09 Aug 2019   •   11:38
Exerciţii militare venezuelene la graniţa cu Columbia

Aproximativ 3.500 de soldaţi şi poliţişti venezueleni au fost desfăşuraţi joi la graniţa cu Columbia pentru a lupta împotriva traficului de droguri şi a contrabandei cu combustibil, au anunţat surse oficiale, relatează AFP.

Cele două ţări împart o graniţă de 2.200 km, dar Caracas a întrerupt relaţiile cu Bogota în februarie, la scurt timp după sprijinul acordat de statul vecin proiectului eşuat al opozantului venezuelean Juan Guaido pentru intrarea ajutorului umanitar în Venezuela.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a apreciat că această operaţiune a ascuns o intervenţie militară americană susţinută de Columbia.

Desfăşurarea militară venezueleană în statul Tachira (vest) face parte din exerciţii militare începute la 24 iulie în mai multe regiuni ale ţării, a declarat jurnaliştilor amiralul Remigio Ceballos, şeful operaţiunilor armatei.

La exerciţii participă militari, poliţişti şi membri ai Miliţiei, un corp de civili ataşat armatei, a adăugat amiralul aflat pe podul Tienditas, la graniţa cu Columbia. Acest pod a fost închis de autorităţile venezuelene din februarie.

Nicolas Maduro se află de la începutul anului într-o confruntare cu Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar şi este recunoscut de aproximativ 50 de ţări, între care SUA.

Maduro a dat startul exerciţiilor militare la scurt timp după pana majoră de curent din 22 iulie, pe care a atribuit-o unui ''atac electromagnetic'' al SUA.

''Vom continua să efectuăm diferite operaţiuni (...) pentru combaterea contrabandei cu combustibil, a traficului de droguri'', a adăugat şeful operaţiunilor armatei, indicând că în cadrul acestor manevre au fost confiscate 20 de tone de droguri în toată ţara.

Amiralul Ceballos a reiterat apelul guvernului lui Nicolas Maduro adresat autorităţilor columbiene de a consolida controalele împotriva traficului de cocaină şi cu combustibil venezuelean.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Venezuela exercitii militare