x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Explozie într-o clădire din Los Angeles. 11 pompieri sunt răniţi şi mai multe clădiri arse

UPDATE Explozie într-o clădire din Los Angeles. 11 pompieri sunt răniţi şi mai multe clădiri arse

17 Mai 2020   •   15:26
UPDATE Explozie într-o clădire din Los Angeles. 11 pompieri sunt răniţi şi mai multe clădiri arse
Sursa foto: Hepta

11 pompieri au fost răniţi în explozia de sâmbătă seara, provocată de incendiul care a izbucnit într-un centru comercial din Los Angeles, au anunţat autoritățile locale, relatează AFP.
Victimele au suferit arsuri, deocamdată nu se știe însă cât de grave sunt, după cum a declarat Eik Scott, căpitan de pompieri în Los Angeles.

Incendiul s-a declanşat într-un magazin de tutun aflat într-un imobil comercial cu un etaj din cartierul Little Tokyo, la ora locală 18.30 (01.30 GMT), care a provocat apoi o explozie de proporții. Faţadele mai multor magazine din zonă s-au înnegrit. Fumul dens a fost vizibil de pe o rază de mai mulţi kilometri.

230 de pompieri s-au luptat cu flăcările, care s-au propagat la mai multe clădiri din jur.

Primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, a declarat că autorităţile urmăresc situația.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Cel puţin zece pompieri au fost răniţi şi mai multe clădiri au luat foc după o explozie produsă în centrul oraşului Los Angeles sâmbătă seara, a anunţat Departamentul de Pompieri din Los Angeles, citat de USA Today.

Starea răniţilor nu este cunoscută deocamdată, dar Departamentul de Pompieri din Los Angeles a declarat că cel puţin 10 salvatori au fost răniţi în explozie.

Pompierii au fost chemaţi iniţial pe strada Boylei Est în jurul orei 18.30, pentru a interveni la un incendiu produs la o clădire comercială cu un etaj.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Los Angeles, Nicholas Prange, a declarat că pompierii au intrat în clădire şi că nu a existat nimic neobişnuit, iar în acel moment s-a produs explozia.

„Ştim că suntem în pericol atunci când mergem la orice intervenţie, dar nu vrem niciodată să ajungem în această situaţie. Sperăm că toţi aceşti pompieri se pot recupera ”, a spus Prange pentru KTLA.

Peste 230 de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiu, iar în jurul orei locale 19.15 focul era în mare parte sub control.

Deocamdată nu există informaţii privind sursa exploziei.

 

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: incendiu los angeles pompieri