x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Atentatele din Kabul: 72 de civili și 13 militari americani au fost uciși

UPDATE Atentatele din Kabul: 72 de civili și 13 militari americani au fost uciși

27 Aug 2021   •   12:27
UPDATE Atentatele din Kabul: 72 de civili și 13 militari americani au fost uciși

Circa 72 de civili au fost ucişi în cele două explozii din afara aeroportului din Kabul, scrie Reuters. Peste 60 de persoane au fost rănite.

Totodată, 13 soldaţi americani au fost omorâți.

Cel puţin 28 din cei 60 de afgani care au murit erau membri ai talibanilor, potrivit unui oficial taliban.

UPDATE1 Cel puţin 64 de persoane, inclusiv patru militari americani, au fost ucise în dublul atac sinucigaş comis joi în zona Aeroportului din Kabul, afirmă oficiali afgani şi din cadrul armatei americane.

Un oficial din cadrul serviciilor medicale de urgenţă din Afganistan a declarat, conform publicaţiei The Wall Street Journal, că 60 de civili afgani au fost ucişi în atentat.

De asemenea, conform unor oficiali din cadrul armatei americane, patru militari americani au murit, iar alţi trei au fost răniţi în atentate.

Departamentul american al Apărării a confirmat, joi seară, că printre persoanele ucise în dublul atentat produs în zona Aeroportului din Kabul se numără militari americani, fără însă a oferi un bilanţ.

Două explozii au avut loc, joi după-amiază, la Punctul de acces "Abbey" al Aeroportului internaţional din Kabul şi la Hotelul Baron, situat în apropiere. Atacurile teroriste s-au produs în timp ce mii de persoane aşteaptă să fie evacuate din Afganistan. Statele Unite suspectează că atentatul a fost comis de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Mişcarea talibanilor afgani a condamnat vehement atacurile teroriste, transmiţând că s-au produs într-o zonă aflată sub controlul trupelor americane.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ O explozie puternică a avut loc joi, la una dintre intrările în aeroportul din Kabul. Se pare că numeroase persoane au fost rănite în urma unui atac sinucigaș. Forțele occidentale aveau informații că la aeroport urmează să se producă un atac terorist.

Atacul nu a fost revendicat și a fost confirmat de Pentagon, potrivit CNBC.

Atentatul a avut loc în timpul operațiunilor de evacuare de pe aeroportul din Afganistan.

Se pare că atacul a avut loc chiar la intrarea în aeroport, lângă un hotel folosit în special de străini.

Inițial, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus că „nu este clar dacă sunt victime”. Totuși, informații neconfirmate de autorități spun că explozia a avut loc într-o zonă aglomerată și că sunt răniți.

Mediafax

×
Subiecte în articol: kabul