x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook interzice postările mișcării de extremă dreapta "Boogaloo"

Facebook interzice postările mișcării de extremă dreapta "Boogaloo"

01 Iul 2020   •   10:32
Facebook interzice postările mișcării de extremă dreapta "Boogaloo"

Facebook a interzis de pe platformă mișcarea de extremă dreapta americană "Boogaloo", din cauza faptului că apelează la violență, transmite AFP. Măsura face parte dintr-un plan mai amplu al platformei de socializare, care vrea să elimine instigarea la rasism

Membrii mișcării sunt înarmați și au folosit forța în cadrul manifestațiilor din SUA. Unul dintre adepți a ucis doi polițiști în California, la începutul lunii iunie.  

"Acestei reţele îi este interzisă orice prezenţă pe platforma noastră şi retragem toate conţinuturile care o susţin, îi fac apologia sau o reprezintă. Promovează activ violenţa împotriva civililor, a forţelor de ordine, guvernului şi instituţiilor. Ne aşteptăm ca persoane din această reţea să încerce să revină pe platforma noastră, adoptând o nouă terminologie", arată Facebook.

Mai multe manifestaţii antirasiste, care au avut loc după decesul afro-americanului George Floyd, au fost marcate de arestarea unor militanţi ai mişcări, care dețineau cocktailuri molotov.

Termenul "Boogaloo" desemnează un curent muzical afro-cubanez și este utilizat pe reţele sociale cu referire la un nou război civil.

Mişcarea nu este bine organizată și cuprinde activişti anti-guvern şi pro-arme de foc, neonazişti şi adepţi ai supremaţiei albilor.
Membrii săi comunică prin reţelele sociale. Un studiu, publicat în aprilie, de Tech Transparency Project a numit 125 de grupuri pe Facebook dedicate ideologiei Boogaloo, cu zeci de mii de abonaţi care discută despre arme, explozivi şi tactici de atac asupra autorităţilor.

Unul din adepți a fost arestat pe 11 aprilie, în Texas, după ce a postat pe reţelele sociale un video în care îşi anunţa intenţia de a ataca şi a ucide un poliţist.

Facebook afirmă că a găsit primele acțiuni ale acestei mişcări în 2012, dar a monitorizat-o de abia în 2019.

Platforma a retras 220 de conturi de Facebook, 95 conturi de Instagram, 28 de pagini şi 106 grupuri, care constituie în prezent reţeaua 'Boogaloo', precum şi alte 400 de grupuri şi peste 100 de pagini cu conţinuturi similare.

×
Subiecte în articol: facebook boogaloo rasism