x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook News se extinde în afara Statelor Unite

Facebook News se extinde în afara Statelor Unite

26 Aug 2020   •   13:18
Facebook News se extinde în afara Statelor Unite

Facebook a anunţat că va grăbi extinderea internaţională a serviciului său de ştiri în următoarele şase luni, începând cu Brazilia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi India, transmite AFP.

Serviciul Facebook News a fost instalat în aplicaţia mobilă a acestei reţele de socializare în SUA, după perioada de testare, care a început la sfârşitul anului 2019.

Facebook News propune o selecţie de articole preluate de la ziare, reviste şi site-uri partenere şi este susținut de o echipă de jurnalişti şi de algoritmi de personalizare.

Platforma îi plăteşte pe unii dintre partenerii săi, peste 200 în SUA, şi în rândul cărora se regăsesc publicaţii precum The Wall Street Journal, The Washington Post, revista People şi posturile de televiziune ABC, CBS News şi Fox News.

"În fiecare ţară, vom plăti anumite publicaţii pentru a ne asigura că articolele şi conţinuturile lor vor fi disponibile pe noul nostru serviciu. Vom continua să concepem noi produse şi să facem investiţii în întreaga lume pentru a ajuta presa să construiască modele economice viabile pe termen lung", a precizat Campbell Brown, vicepreşedinte Facebook pentru parteneriate internaţionale.

Veniturile din publicitate de care depind ziarele, radiourile şi posturile de televiziune au migrat, în ultimii ani, spre sectorul online şi pe reţelele de socializare, unde publicul beneficiază de ştirile zilnice, în mod gratuit.

Mai multe publicaţii au implementat sisteme de abonamente cu plată care permit accesul la articole şi conţinuturi video, însă ele depind în mare parte de link-urile distribuite pe platformele online pentru a îi redirecţiona pe utilizatori spre site-urile şi aplicaţiile mobile.

 

3DOTS STORIES Facebook Page

×
Subiecte în articol: facebook