x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Falimentul Thomas Cook ! Zeci de mii de turiști blocați în Grecia și Turcia

Falimentul Thomas Cook ! Zeci de mii de turiști blocați în Grecia și Turcia

23 Sep 2019   •   11:45
Falimentul Thomas Cook ! Zeci de mii de turiști blocați în Grecia și Turcia
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Circa 50.000 de turişti au rămas blocaţi în Grecia,  ca urmare a falimentului touroperatorului britanic Thomas Cook, a declarat un oficial din Ministerul Turismului din această țară. Majoritatea sunt turişti britanici aflați în vacanță pe insulele Zakynthos, Kos, Corfu, Skiathos şi Creta.

În paralel, Ministerele de Finanţe şi de Turism din Turcia au anunţat că lucrează la un pachet de sprijin financiar pentru companiile locale afectate de falimentul  touroperatorului britanic Thomas Cook. Potrivit unui mesaj publicat pe contul de Twitter al Ministerului Turismului din Turcia, aproximativ 21.033 de clienţi ai companiei sunt în prezent în vacanţă în Turcia. Ministerul Turismului mai informează că pachetul de sprijinire a firmelor locale va fi pus în aplicare în cel mai scurt timp.

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunţat intrarea în faliment, după ce a eşuat în încercarea de a găsi fondurile necesare pentru supravieţuire şi va intra în lichidare imediată. Deși înregistrează o cifră de afaceri de circa 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) anual, în ultima perioadă era afectată de o concurenţă acerbă între tour-operatori şi un mediu economic incert, în special în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi deprecierii lirei. Întrucât are datorii de 1,7 miliarde lire sterline, întâlnirea cu creditorii era decisivă pentru o companie care are 19 milioane de clienţi pe an în 16 ţări.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: turişti