x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fed avertizează asupra riscurilor reprezentate de criptomonede

Fed avertizează asupra riscurilor reprezentate de criptomonede

23 Mar 2021   •   10:21
Fed avertizează asupra riscurilor reprezentate de criptomonede

Criptomonedele reprezintă riscuri serioase întrucât sunt foarte volatile, motiv pentru care valoarea lor nu pot fi stocată, este avertismentul transmis de preşedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell. În același timp, Banca Centrală studiază potenţialele costuri şi beneficii ale unui dolar digital, scrie AP.

"Ele sunt extrem de volatile, vezi bitcoin, şi prin urmare nu sunt într-adevăr de folos pentru stocarea valorii. Ele sunt mai mult un activ pentru speculaţii. Prin urmare, nu sunt folosite în mod special ca metodă de plată. În principal, sunt mai degrabă un substitut pentru aur decât pentru dolar", a precizat Powell. El a mai explicat că Fed le numește "criptoactive".

Totodată, Fed analizează potenţialul unei monede digitale bancare centrale (CBDC) deşi încă nu s-a luat o decizie privind implementarea CBDC. "La acest moment nu încercăm să luăm o decizie. Experimentăm tehnologia. Fed are obligaţia de a fi la curent cu ultimele evoluţii pentru a înţelege costurile şi beneficiile unei monede digitale bancare centrale. Multe ale bănci centrale explorează CBDC, inclusiv China, iar unii observatori sunt îngrijoraţi că ţara este înaintea SUA. Adevărata întrebare pentru noi: publicul vrea sau are nevoie de o monedă digitală bancară centrală pentru a completa ceva ce este deja un sistem de plăţi inovativ, extrem de eficient şi fiabil ?", a afirmat oficialul.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) vor permite efectuarea plăţilor pe internet, con și concurează cu metodele de plată electronice, cum sunt portofelele digitale, băncile online, criptomonedele.

×
Subiecte în articol: sua rezerva federala criptomonede bitcoin