x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Femeile, grav afectate de pandemie. Dezechilibru între profesie și familie

Femeile, grav afectate de pandemie. Dezechilibru între profesie și familie

24 Mar 2021   •   12:28
Femeile, grav afectate de pandemie. Dezechilibru între profesie și familie

Femeile sunt foarte afectate de pandemia de coronavirus din cauza volumului mai mare de muncă și a responsabilităților casnice, arată un studiu Deloitte realizat la nivel global.

Astfel, circa 33% lucrează mai mult decât înainte și 65% au mai multă treabă acasă, mai ales datorită îngrijirii copiilor și a altor membri ai familiei, care s-au triplat în timpul acestei epidemii. 58% dintre mamele care lucrează au responsabilităţi suplimentare legate de îngrijirea copiilor şi educaţie.
Aproximativ 82% dintre participantele la cercetare spun că rutina zilnică le-a fost perturbată, iar dintre acestea, 70% sunt îngrijorate cu privire la modul în care aceste schimbări le-ar putea influenţa capacitatea de a avansa în carieră. 52% consideră că au șansa de a evolua la serviciu în acest an prin preluarea unor responsabilități suplimentară, iar 47% cred că vor obține o majorare salarială. 

Din păcate, 41% dintre femei sunt afectate de dezechilibrul dintre viața profesională și cea familială, iar 30% se simt defavorizate la locul de muncă din cauza unor atitudini nepotrivite în cadrul organizaţiei, cum sunt actele de micro-agresiune sau excluderea din întâlniri ori proiecte.

"Organizaţiile trebuie să ia măsuri pentru a sprijini în mod concret femeile care se confruntă cu sarcini suplimentare din cauza pandemiei. Printre acestea se numără asigurarea unui cadru de lucru flexibil, oferirea de oportunităţi de mentorat şi implementarea unor experienţe de învăţare adaptate la noua rutină zilnică. Regăsim această abordare şi în mediul de business din România, respectiv angajatori care caută soluţii pentru a răspunde dificultăţilor cu care se confruntă femeile în această perioadă", a spus Raluca Bontaş, Partener Global Employer Services, Deloitte România.

32% dintre femei vor să rămână la actualul loc de muncă între 2-5 ani, iar 30%, peste cinci ani. Motivele pentru care acestea doresc să-ș continue activitatea la același loc de muncă este promovarea sau mărirea de salariu pentru 55%, asigurarea mijloacelor necesare pentru desfăşurarea activităţii pentru 47%, flexibilitate - 48%, beneficii mai atractive - 45%, oportunităţi suplimentare de învăţare şi cooptarea în proiecte interesante 40%.

Sondajul a fost realizat cu participarea a circa 400 de femei din nouă ţări din întreaga lume. Persoanele intervievate lucrează cu normă întreagă în companii din domenii diverse, cu cel puţin 1.000 de angajaţi, şi ocupă poziţii începând de la activitatea de secretariat până la vicepreşedinte. Majoritatea sunt căsătorite şi au cel puţin un copil.

 

×
Subiecte în articol: pandemie femei