x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ferrari lansează propria campanie de testare pentru a pregăti personalul pentru întoarcerea la muncă

Ferrari lansează propria campanie de testare pentru a pregăti personalul pentru întoarcerea la muncă

21 Apr 2020   •   11:47
Ferrari lansează propria campanie de testare pentru a pregăti personalul pentru întoarcerea la muncă

Angajații Ferrari se înscriu în masă pentru testarea voluntară pentru coronavirus, astfel încât să poată reveni la muncă cât mai curând posibil, într-o schemă ambițioasă care ar putea servi drept model pentru companiile care doresc să reia producția, relatează Reuters.

În cadrul proiectului „Back on Track”, personalul Ferrari, familiile și furnizorii fac mai întâi teste de sânge și apoi li se va oferi o aplicație care îi va avertiza dacă au fost în contact cu persoane care su suferit de COVID-19.

Producătorii din Europa și America de Nord căută să găsească modalități de a-și reporni afacerile și de a-și ține angajații feriți de virus, așa că schema Ferrari de a testa lucrătorii și de a urmări posibilele cazuri de COVID-19 este urmărită îndeaproape.

Compania vrea să se asigure că personalul sănătos își reia activitatea, iar dacă cineva are boala, contactele strânse vor fi avertizate de aplicația smartphone pentru a rămâne departe de uzină până situația se va clarifica.

„Cu toții am înțeles că nu suntem indestructibili”, a spus Alberto Zanetti, șeful sindicatului UILM din provincia Modena din nordul Italiei, unde se află fabrica din Maranello. „Muncitorii vor să fie testați.”

Ferrari a declarat că 500 din cei 4.000 de lucrători la fabricile sale din Maranello și Modena au luat deja teste și compania are potențialul de a face aproximativ 800 pe zi.

„Acest screening ne va permite să obținem o imagine inițială a stării de sănătate a companiei testate”, a declarat Michele Antoniazzi, șeful resurselor umane Ferrari.

Testele de sânge arată dacă un angajat este sănătos sau dacă este infectat. În cel de-al doilea caz, persoana are nevoie de un nou test pentru a confirma dacă este vorba de COVID-19.

În cadrul schemei, Ferrari va acorda, de asemenea, o asigurare specifică celor spitalizați după testarea pozitivă și va aranja cazare temporară și asistență medicală pentru oricine trebuie să se autoizoleze.

Deocamdată, fabricile Ferrari rămân închise împreună cu alte companii din Italia, considerate neesențiale. Dar producătorul auto spune că schema sa, dezvoltată împreună cu specialiști, va ajuta la asigurarea unui mediu de lucru sigur, imediat ce se vor reduce restricțiile.

Ferrari a produs doar peste 10.000 din mașinile sale sport de lux anul trecut, astfel încât inițiativa s-ar putea să nu fie preluată cu ușurință de către producătorii de automobile mai mari, care fabrică milioane de vehicule pe an.

Aplicația Ferrari a fost dezvoltată de startup-ul tehnologic Bending Spoons din Milano, firmă aleasă de guvernul italian pentru a crea o platformă națională de urmărire, ca parte a eforturilor de ridicare a blocajului național.

Aplicația va urmări doar contactele pe care utilizatorii le-au avut cu alții din program, folosind tehnologia Bluetooth, și că nu va înregistra deplasările. Datele colectate vor fi gestionate și de o companie din afara Ferrari. „Oamenilor li se va garanta anonimatul și, prin urmare, confidențialitatea”, spun oficialii companiei.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: ferrari testare