x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipine: 16 persoane și-au pierdut viața din cauza trecerii taifunului Phanfone în ziua de Crăciun

Filipine: 16 persoane și-au pierdut viața din cauza trecerii taifunului Phanfone în ziua de Crăciun

26 Dec 2019   •   09:45
Filipine: 16 persoane și-au pierdut viața din cauza trecerii taifunului Phanfone în ziua de Crăciun
Sursa foto: observator.tv

Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în Filipine în timpul trecerii taifunului Phanfone în ziua de Crăciun, potrivit primelor informaţii obţinute de la autorităţile locale.
Autoritatea naţională pentru gestionarea dezastrelor naturale a informat despre acest prim bilanţ care priveşte centrul arhipelagului.

Taifunul, care a lovit marţi seara zona de coastă din centrul ţării, a provocat daune importante, distrugând case şi inundând sate.

În această ţară majoritar catolică, zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să îşi petreacă Ajunul şi ziua de Crăciun în adăposturi sau departe de propriile locuinţe.

Conexiunile de feribot şi mai multe zboruri au fost anulate.

Deşi mai puţin puternic, Phanfone a urmat aceeaşi traiectorie ca Haiyan, cel mai devastator taifun înregistrat în Filipine şi care a ucis mai mult de 7.300 de persoane în 2013, afectând în mod deosebit oraşul Tacloban.

Taifunul Phanfone, a cărui intensitate este în scădere, se îndepărta joi de coastele Filipinelor, potrivit Centrului de prognoză meteo Weather Philippines.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: taifun