x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Filipine: Trei morţi şi circa 25.000 de persoane evacuate din cauza ploilor musonice

Filipine: Trei morţi şi circa 25.000 de persoane evacuate din cauza ploilor musonice

25 Iul 2021   •   19:00
Filipine: Trei morţi şi circa 25.000 de persoane evacuate din cauza ploilor musonice

Trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite în urma unor accidente provocate în Filipine de ploile torenţiale musonice şi de vântul puternic, au anunţat autorităţile duminică, relatează AFP.

Aproximativ 25.000 de persoane au fost, de asemenea, strămutate în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren produse după ploi torenţiale care au căzut continuu începând de săptămâna trecută, a declarat agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.

O femeie în vârstă de 39 de ani a murit vineri în oraşul Bagiuo din nordul ţării după ce un copac s-a prăbuşit peste un taxi în care aceasta se afla, potrivit agenţiei. Alte două persoane au fost rănite în acest accident.

În provincia nordică Ilocos Norte, un fermier în vârstă de 35 de ani şi un băiat de 15 ani au murit loviţi de fulger, a indicat poliţia. Alte trei persoane au fost rănite în acelaşi incident.

Mark Timbal, purtător de cuvânt al agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, a declarat că, în total, 87.493 de persoane au fost afectate de intemperii începând de săptămâna trecută, când taifunul In-Fa a străbătut nordul Filipine.

×