x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fitch vrea să amâne stabilirea ratingurilor mai multor state

Fitch vrea să amâne stabilirea ratingurilor mai multor state

15 Apr 2021   •   09:58
Fitch vrea să amâne stabilirea ratingurilor mai multor state

Agenţia de evaluare financiară Fitch ar putea să amâne timp de un an stabilirea ratingurilor mai multor state aflate sub supraveghere pentru retrogradare din cauza crzei economice generate de pandemia de COVID-19, scrie Reuters.

Instituția a retrogradat 35 de țări și are o listă cu alte 35 de state a căror perspectivă de evoluție este negativă. Printre acestea se află și economii care au ratinguri foarte bune, de tip „AAA”, cum sunt SUA şi Australia.

De-a lungul timpului, 63% din perspectivele negative acordate de Fitch s-au finalizat cu retrogradăr. După criza  mondială din 2009 - 2010, 43% dintre ţările cu „perspectivă negativă” au fost retrogradate într-un nterval de şase luni. Acum procentul este de 21%.

„Abia anul următor vom putea vedea deciziile finale cu privire la multe ţări. Nu mă aştept să vedem un număr important de acţiuni negative în următoarele lun. Cred că vom avea nevoie de mai mult timp pentru a evolua modul în care statele se descurcă cu faza de redresare şi apoi să vedem planurile de consolidare fiscală”, a spus Tony Stringer, director al Diviziiei de ratinguri suverane Fitch.

 

×
Subiecte în articol: fitch