x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Florida respinge certificatul de vaccinare anti COVID-19

Florida respinge certificatul de vaccinare anti COVID-19

04 Apr 2021   •   21:00
Florida respinge certificatul de vaccinare anti COVID-19

Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, respinge certificatul de vaccinare, considerând că încalcă drepturile și libertățile cetățenilor dar și confdențialitatea medicală, scrie AFP. Decizia acestuia vine după ce administrația Joe Biden vrea să impună necesitatea unui astfel de document. 

„Este inacceptabil ca autoritățile sau sectorul privat să vă solicite să prezentaţi o dovadă a vaccinării doar pentru a participa la viaţa socială. Vrei să mergi la cinema? Trebuie să arăţi un document? Nu. Vrei să mergi să vezi un meci? Nu. Vrei să mergi într-un parc de distracţii? Nu. Nu suntem de acord cu asta”, a spus guvernatorul.

Ordinul acestuia interzice serviciilor administrative din acest stat să elibereze paşapoarte de vaccinare sau orice alt act care să ateste că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 și împiedică companiile să solicite clienţilor acest tip de paşaport de vaccinare sau dovada imunizării împotriva coronavirusului.

Florida este unul dintre cele 50 de state ale federației, aflat în sud-estul SUA, cu o populație de peste 21 de milioane de persoane. Este cea de-a patra economie din Statele Unite și a 16-a din lume. Până în prezent au fost vaccinate peste 6 milioane de persoane cu prima doză de vaccin anti-COVID-19. Tuturor adulților care doresc să se imunizeze, li se va permite fără prescripţie medicală.

Paşaportul de vaccinare ar putea fi impus și în UE pentru a permite călătoriile în psațiul comunitar. 

Și China a anunțat necesitatea unui astfel de certificat, în format digital, pentru cetățenii care vor să călătorească în străinătate.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: florida vaccinare