x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ford şi General Electric vor face 50.000 de ventilatoare în 100 de zile

Ford şi General Electric vor face 50.000 de ventilatoare în 100 de zile

31 Mar 2020   •   11:43
Ford şi General Electric vor face 50.000 de ventilatoare în 100 de zile

Ford Motor a anunţat că va produce 50.000 de ventilatoare în următoarele 100 de zile la o uzină din Michigan, în cooperare cu unitatea de asistenţă medicală a General Electric, iar apoi va construi 30.000 în fiecare lună, transmite Reuters.

 

Ford a spus că designul ventilatorului a fost simplificat, este autorizat de General Electric Healthcare şi a fost curăţat de U.S Food & Drug Administration. Acesta poate satisface nevoile majorităţii pacienţilor infectaţi cu COVID-19 şi funcţionează cu presiunea aerului fără a avea nevoie de energie electrică.

 

Oficialii statelor din SUA, puternic lovite de pandemie au cerut administraţiei Trump şi producătorilor să accelereze producţia de ventilatoare pentru a face faţă unei creşteri a pacienţilor care se luptă să respire.

Spitalele din New York folosesc deja un ventilator pentru doi pacienţi. New Orleans are doar o parte din ventilatoarele de care are nevoie pentru pacienţii infectaţi.

Vineri, preşedintele Donald Trump a declarat că va invoca Defense Production Act pentru a da directive companiilor, inclusiv Ford şi General Motors Co, să producă ventilatoare.

Mediafax

×